گزارش جلسه وبینار گرامیداشت روز جهانی خاک

۱۷ آذر ۱۳۹۹ | ۱۰:۴۲ کد : ۲۳۳۴ اخبار دانشگاه
گزارش جلسه وبینار گرامیداشت روز جهانی خاک

جلسه وبینار گرامیداشت روز جهانی خاک، توسط گروه علوم و مهندسی خاک با دعوت از استاد ارجمند جناب آقای دکتر حبیب‌اله نادیان با عنوان "تهدیدهای زیست ‌محیطی و اصلاحات زیستی" روز جمعه مورخ ۱۴ آذر ماه، ساعت ۱۱، با نام و یاد خدا آغاز گردید و در راستای اشاره به تاریخچه و اهمیت روز جهانی خاک و متناسب با شعار روز جهانی خاک (۲۰۲۰)، جناب آقای دکتر نادیان با اشاره به عوامل متعدد زیست ‌محیطی، سه عامل مهم افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای، افزایش پسماندهای مواد پلاستیکی و افزایش عناصر سنگین را مطرح کردند و ارتباط هرکدام از این موارد با عوامل زیستی خاک تشریح شد. در ادامه به نقش جامعه میکروبی در بهبود اکوسیستم‌های خاکی اشاره شد و به نقش خاک و جامعه زیستی آن، به عنوان مخزن عظیم ذخیره کربن در کاهش اثرات گازهای گلخانه‌ای، تاکید شد. با توجه به توانایی ویژه موجودات زنده خاک در تجزیه آلاینده‌های زیست‌محیطی، ضرورت حفاظت از گونه‌های زیستی و تنوع آن‌ها مطرح گردید و جلسه با پاسخگویی به سؤالات شرکت‌کنندگان، خاتمه یافت. لازم به ذکر است استقبال قریب بر ۹۰ نفر از اساتید و دانشجویان از این وبینار، مؤید لزوم برگزاری چنین جلساتی جهت آگاهی بخشی در خصوص اهمیت و جایگاه ویژه خاک است.

لینک وبینار فوق ضبط شده و در سامانه ادوب کانکت به آدرس زیر قابل مشاهده است:

(http://lms.asnrukh.ac.ir/pkepsu41bz5k/)