کارگاه آموزشی تخصصی بهداشت، ایمنی  و محیط زیست در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها

۱۹ آذر ۱۳۹۸ | ۰۹:۳۴ کد : ۱۷۰۱ اخبار دانشگاه
کارگاه آموزشی تخصصی بهداشت، ایمنی  و محیط زیست در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها

شورای بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) دانشگاه با همکاری مرکز بهداشت دانشگاه و مرکز تخصصی مهندسی ایمنی و HSE دانا پایش، کارگاه آموزشی تخصصی "بهداشت، ایمنی  و محیط زیست در آزمایشگاه­ها و کارگاه ­ها" معادل 8 ساعت آموزش ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کارشناسان آزمایشگاه و کارگاه ­ها برگزار نمود.

این دوره در روز چهارشنبه مورخ 98/9/13 در سالن حافظ دانشگاه با هدف دانش‌افزایی دانشجویان و پرسنل آزمایشگاه در جهت پیشگیری از مخاطرات احتمالی با حضور جناب آقای دکتر قنبر‌نژاد برگزار شد.

با توجه به اینکه بخش بزرگی از دوران تحصیلی دانشجویان به‌ویژه دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و به انجام فعالیت‌های تجربی می‌گذرد؛ از این رو یکی از پیش‌نیازهای مهم کار تحقیقاتی کار کردن در شرایط ایمن و بهداشتی است.

فقدان شرایط ایمن می‌تواند به هزینه‌های گزاف جانی و مالی منجر شود، ریسک‌های نسنجیده و غیرضروری عامل بسیاری از حوادث در آزمایشگاه‌های مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی است که در بسیاری از موارد بروز حوادث و آسیب‌ها، ناشی از ناآگاهی و آموزش ناکافی است. جدی‌گرفتن خطر، پایه و اساس کار ایمن در محیط‌های آزمایشگاهی است. از این رو رعایت ایمنی و قرار ‌دادن خود و دیگران در شرایط ایمن نیازمند تجربه است و بر این اساس دانشجویان و پژوهشگران باید برای ایمنی در آزمایشگاه‌ها به صورت روشمند آموزش ببینند. لذا این دوره آموزشی در راستای ارتقای دانش فنی و سطح مهارت، دانشجویان برگزار گردید و  سرفصل‌های زیر ارائه شد:

• ادبیات خطر
  • رویکردهای مواجهه
  • قوانین عمومی آزمایشگاه­ ها
  • شرایط اضطراری
  •  آشنایی با مواد شیمیایی
  • طریقه شناسایی مواد شیمیایی
  • سیستم‌های موجود در طبقه‌بندی مواد خطر ناک
  • طبقه‌بندی و برچسب‌گذاری در سیستمGHS
  • ایمنی برق
  • ایمنی حریق
  • ارگونومی
  • ریسک و مدیریت آن
  • ارزیابی ریسک مواد شیمیایی
  • MSDS و بندهای آن
  • تجهیزات حفاظت فردی در مواجهه با مواد شیمیایی
  • ایمنی محیط، کارگاه­ ها و  ادوات کشاورزی و...

در پایان کارگاه، آزمون پایان دوره برگزار شد و به افراد شرکت کننده در کارگاه گواهی اعطا خواهد شد.

جهت دانلود فایل آموزشی کارگاه  بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

/file/download/news/1576049573-hse-of-laboratory.pdf