گام بلند دانشگاه در ارتقاء مهارت‌های کاربردی دانشجویان با تسطیح ۷۰هزار متر مربع زمین آموزشی

۱۴ تیر ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۷ کد : ۶۱۱۳ اخبار دانشگاه

به گزارش روابط عمومی، دانشگاه به منظور ارتقای مهارت‌های عملی و تجربی دانشجویان در حوزه‌های مختلف کشاورزی و منابع طبیعی اقدام به تسطیح ماهواره‌ای و آماده‌سازی زمین‌های آموزشی به مساحت ۷۰ هزار متر مربع کرد.

دکتر جمال فیاضی، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در مصاحبه به روابط عمومی در این خصوص اظهار داشت: آماده‌سازی این زمین‌ها به منظور فراهم آوردن شرایط بهتر برای آموزش عملی دانشجویان صورت گرفته است و این پروژه نه تنها به تقویت توانمندی‌های علمی و عملی دانشجویان کمک می‌کند بلکه موجب افزایش بهره‌وری و کارآمدی آموزش‌های تخصصی در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی نیز خواهد شد.

دکتر فیاضی در ادامه افزود: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، همواره در تلاش بوده تا با فراهم آوردن زیرساخت‌های مناسب، دانشجویان را برای ورود به بازار کار و چالش‌های حرفه‌ای آماده کند. زمین‌های تسطیح شده در این پروژه، به عنوان یک فضای عملی ارزشمند در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت تا بتوانند مهارت‌های خود را بهبود بخشند. این پروژه با همکاری و مشارکت بخش‌های مختلف دانشگاه به انجام رسیده است و دانشجویان می‌توانند در این زمین‌های آموزشی، به صورت عملی به تمرین و اجرای پروژه‌های آموزشی_ تولیدی بپردازند و از امکانات فراهم آمده بهره‌برداری کنند. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، فعالیت‌های آموزشی و تحقیقی متنوعی در این زمین‌ها انجام خواهد شد که شامل کاشت و پرورش گیاهان، آزمایش‌های خاک، مدیریت منابع آب و دیگر فعالیت‌های مرتبط با رشته‌های مختلف کشاورزی و منابع طبیعی است.

لازم به ذکر است که تسطیح ماهواره‌ای زمین‌های کشاورزی به عنوان یکی از تکنولوژی‌های نوین در حوزه کشاورزی دقیق، تأثیر چشمگیری در بهبود بهره‌وری و کاهش هزینه‌های کشاورزی دارد. این فناوری از سیستم‌های تعیین موقعیت جهانی (GPS) و تصاویر ماهواره‌ای با وضوح بالا برای تعیین و اصلاح توپوگرافی زمین‌های زراعی استفاده می‌کند.

توسط این تکنولوژی، نیاز به تسطیح دستی و استفاده از تجهیزات سنگین و گران‌قیمت به حداقل می‌رسد. با تجزیه و تحلیل داده‌های ماهواره‌ای، امکان تنظیم دقیق شیب و هموارسازی زمین‌ها فراهم می‌شود که منجر به توزیع یکنواخت آب و کود، کاهش فرسایش خاک و بهبود تهویه و نفوذپذیری خاک می‌گردد.

از دیگر مزایای تسطیح ماهواره‌ای می‌توان به کاهش مصرف آب و نهاده‌ها، افزایش تولید محصول و همچنین کاهش اثرات زیست‌محیطی اشاره کرد. این تکنولوژی نقش مهمی در مدرن‌سازی کشاورزی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار در این حوزه ایفا می‌کند.