شروع یکی از بزرگترین پروژههای برنامهریزی کشاورزی کشور توسط اعضای هیئت علمی گروه مهندسی اقتصاد کشاورزی
به گزارش روابط عمومی به نقل از معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه، با توجه به اینکه یکی از اصلیترین نیازهای هر فعالیت پویا، برنامهریزی در چارچوب اهداف کلی آن فعالیت است، بخش کشاورزی بهعنوان یکی از مهمترین فعالیتهای اقتصادی جوامع مختلف، نیازمند برنامهریزیهای منسجمی جهت رسیدن به توسعه و مقابله با بحرانهای موجود است. الگوی بهینه کشت برنامهای است که با هدف مدیریت بهینهی ترکیب مکانی گیاهی تدوین میشود. این برنامه با توجه به فرصتها و تهدیدهای اکوفیزیولوژیکی، عوامل تولید، مسائل اقتصادی، عوامل فرهنگی و اجتماعی، تکنولوژیهای نوین و ... طراحی میشود. طراحی و اجرای الگوی بهینه کشت سالهاست که در بسیاری از کشورهای جهان بهکار گرفته شده و بسیاری از مشکلات تولید محصولات زراعی، باغی و مرتعی نیز با کمک آن مرتفع شده است.
در این راستا و با توجه به مأموریت تحقیقاتی و ارتباط با صنعت دانشگاهها، اعضای هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با سالها تجربه تحقیقاتی در زمینه تدوین الگوی کشت محصولات کشاورزی در مناطق مختلف کشور، مبادرت به عقد قرار داد با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کل کشور (تات) جهت انجام طرح تحقیقاتی «مدلسازی و تحلیل الگوی کشت ملی» نمودند.
دکتر مصطفی مردانی نجفآبادی مجری این طرح تحقیقاتی با بیان اینکه این طرح نقطه عطفی در سامانه برنامهریزی کشاورزی کشور است، از همکاری صمیمانه ریاست و معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه تشکر و قدردانی به عمل آورد. وی خاطر نشان کرد که انجام این طرح تحقیقاتی مستلزم استفاده از علوم پیشرفته در زمینههای برنامهریزی ریاضی، دادهکاوی در کلان دادهها و اقتصاد منابع طبیعی بوده که انجام آن با همکاری اعضای هیئت علمی گروه مهندسی اقتصاد کشاورزی امکانپذیر میباشد.
نظر شما :