مصاحبه ی آقای دکتر سیادت ریاست دانشگاه با خبرگزاری ایسنا

۱۲ آبان ۱۳۹۶ | ۱۵:۰۰ کد : ۴۵۵ اخبار دانشگاه
مصاحبه ی آقای دکتر سیادت ریاست دانشگاه با خبرگزاری ایسنا

رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در این دانشگاه در چند سال گذشته٬ گفت: تربیت دانشجو باید با رویکرد کارآفرینی باشد و طوری تربیت شوند که پس از فارغ‌التحصیلی بتوانند چند بعدی باشند و در بخش خصوصی ایجاد ثروت کنند.
به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه خوزستان، دکتر سیدعطاءالله سیادت با حضور در تحریریه خبرگزاری ایسنا - منطقه خوزستان٬ ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی جدید٬ اظهار کرد: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اولین مرکز آموزش عالی در جنوب غرب کشور بود که در سال ۱۳۳۴ آغاز به فعالیت کرد و در این سال‌ها دچار فراز و نشیب‌های زیادی شده است. در دهه ۳۰ و ۴۰ به عنوان قطب آموزش کشاورزی کشور بود و رقابت خوبی با دانشکده‌های کشاورزی تهران (کرج) داشته است.
وی افزود: پس از انقلاب٬ شرایط خاص خوزستان و استقرار نیروهای نظامی٬ سبب شد دانشگاه رامین از لحاظ فیزیکی٬ آموزشی و پژوهشی دچار یک وقفه شود و آسیب جدی ببیند تا اینکه پس از بازگشایی٬ به عنوان آموزشکده کشاورزی استان آغاز به فعالیت مجدد کرد. دانشگاه رامین استعداد رشد خوبی دارد، به همین دلیل از سال ۶۵ دوباره فعالیت‌های آن اوج می‌گیرد٬ در سال ۶۸ به مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی رامین تبدیل می‌شود و در سال ۸۳ به عنوان یک دانشگاه مستقل از دانشگاه شهید چمران جدا می‌شود.
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان تصریح کرد: در دولت یازدهم که مسوولیت مدیریتی این دانشگاه را بر عهده گرفتم٬ با مشکلات زیادی مواجه بودیم. زیرساخت‌ها قدیمی و آسیب‌های زیادی به ساختمان‌ها وارد شده بود و باید یکسری کارهای عمرانی انجام می‌شد. همچنین از نظر مالی دچار مشکل بودیم٬ آموزش نیز عقب مانده و پژوهش تقریباً خوابیده بود. در تمام این زمینه‌ها کارگروه‌هایی تشکیل شد تا مشکلات را بررسی کنند.
سیادت ادامه داد: دانشگاه رامین اکنون دارای سه دانشکده کشاورزی٬ مهندسی زراعی و عمران روستایی و علوم دامی و صنایع غذایی است و به دنبال تاسیس دانشکده منابع طبیعی نیز هستیم. ۱۴ گروه آموزشی در دانشگاه فعال است و در مجموع در ۵۰ کدرشته در سه مقطع دانشجو پذیرش می‌شود که در مقطع کارشناسی ارشد در ۲۹ کدرشته و در مقطع دکتری در هشت کدرشته دانشجو می‌پذیریم. در سال‌های اخیر سه رشته دکتری٬ شش رشته کارشناسی ارشد و یک رشته کارشناسی در دانشگاه تاسیس شد.
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان تصریح کرد: امسال ۵۱۲ نفر دانشجو در سه مقطع معرفی شد که تا به حال ۳۷۱ نفر٬ یعنی ۷۳ درصد آن‌ها ثبت‌نام کردند و پیش‌بینی می‌کنیم پس از تکمیل ظرفیت به ۴۰۰ نفر برسند.
وی افزود: در شرایط فعلی حدود دو هزار و ۲۰۰ دانشجو در ترم جاری اقدام به ثبت‌نام کردند که از این تعداد، ۱۱۸ دانشجوی دکتری٬ حدود ۵۰۰ نفر ارشد و حدود هزار و ۶۰۰ نفر کارشناسی هستند. در حال حاضر، تعداد اعضای هیات علمی ۹۰ نفر و نسبت استاد به دانشجو یک به ۲۴ است که برای یک دانشگاه کشاورزی تقریباً رو به بالا است. در رشته‌های کشاورزی استاندارد این نسبت یک به ۲۰ است و در تلاش هستیم امسال این نسبت را به یک به ۲۲ و سال آینده آن را به یک به ۲۰ یا کمتر برسانیم.
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان عنوان کرد: در سال ۹۳ بودجه تزریقی تعمیر و تجهیز و فعالیت‌های عمرانی دانشگاه حدود دو میلیارد تومان بود که توانستیم در سال ۹۴ آن را به ۴.۳ و در سال ۹۵ به ۵.۸ میلیارد تومان برسانیم اما امسال اعتبارات عمرانی رشد نکرد و حدود ۵.۵ میلیارد تومان، اعتبارات تعمیر و تجهیز دانشگاه بود. از تملک دارایی نیز پنج میلیارد تومان اختصاص یافت و اکنون در مجموع اعتبارات عمرانی دانشگاه حدود ۱۰.۵ میلیارد تومان است.
سیادت ادامه داد: در سال ۹۳ از دوران مدیریت قبلی چند پروژه نیمه‌تمام برای ما باقی مانده بودند که در همین سال دانشکده کشاورزی و در سال ۹۴ سلف سرویس ساختمان مرکزی افتتاح شدند. دانشکده علوم دامی نیز مهرماه امسال به بهره‌برداری رسید اما هنوز افتتاح رسمی نشده است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال بتوانیم دانشکده مهندسی زراعی را نیز به بهره‌برداری برسانیم.
وی افزود: استخر دانشگاه نیز از محل بودجه نفت بود اما اعتباری به آن داده نشد و توانستیم از درآمدهای اختصاصی دانشگاه، بدون آنکه بخش دولتی اعتباری قایل شود، هزینه کنیم و پیشرفت خوبی داشته باشد که امیدواریم تا یک سال آینده به بهره‌برداری برسد.
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، حجم کار تعمیرات را بسیار بالا دانست و عنوان کرد: امروز مشکل آب شرب و خام، همچنین گازکشی دانشگاه حل شده و تقریباً ۸۵ درصد ساختمان های دانشگاه گازکشی شده است. همچنین سال گذشته مشکل آسفالت دانشگاه وجود داشت که با حمایت اداره مسکن و شهرسازی و استانداری، این مشکل نیز حل شد. شرکت نفت نیز قول داد یک میلیارد تومان برای آزمایشگاه مرکزی تامین اعتبار کند.
سیادت ادامه داد: همچنین آمفی‌تئاتر جدیدی برای معاونت دانشجویی در حال تکمیل است که دانشجویان برنامه‌های خاص خودشان را در این آمفی‌تئاتر برگزار کنند. مرکز رشدی را نیز برای افتتاح آماده کردیم و چند آزمایشگاه صحرایی برای دانشجویان رشته زراعت و اصلاح نباتات نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفت. همچنین آزمایشگاه گیاهان دارویی در حال افتتاح است.
وضعیت خوابگاه‌های دانشگاه رامین
وی در خصوص خوابگاه‌های دانشگاه با بیان اینکه چهار خوابگاه دخترانه در حال حاضر در اختیار دانشگاه است٬ گفت: سال گذشته در خوابگاه کوثر یک، تعمیرات اساسی انجام شد و از رتبه چهار به رتبه دو رسید. برای تعمیر سه بلوک این خوابگاه حدود ۱۲ میلیارد ریال هزینه شد. خوابگاه‌های شهید رجایی و باهنر نیز مورد بازسازی قرار گرفتند و به رتبه دو رسیدند اما در حال حاضر خوابگاه کوثر۲ وضعیت خوبی ندارد و امیدواریم صندوق رفاه، امسال اعتباراتی به آن اختصاص دهد.
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان افزود: خوابگاه‌های پسرانه تقریباً نوسازتر هستند اما در خصوص سرویس‌های بهداشتی، بیشترین مشکل را دارند که اواخر ترم دوم امسال متوجه آن شدیم و اعتبارات مورد نیاز هنوز ابلاغ نشده و به دلیل حجم زیاد کار برای خوابگاه‌های دخترانه، برنامه‌ریزی‌ها برای این خوابگاه‌ها به تازگی آغاز شده است.
وی گفت: در سال ۹۳ کمک به پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد ۸۰۰ هزار تومان بود که آن را به ۱.۵ میلیون تومان و دکتری ۱.۵ میلیون تومان بود که آن را به چهار میلیون تومان رساندیم و امسال پیشنهاد دادیم که این مبلغ برای کاشناسی ارشد به دو میلیون و برای دکتری به پنج میلیون تومان برای سال ۹۷ برسد.
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان بیان کرد: رتبه‌های پذیرش شده در دانشگاه رامین در مقایسه با دانشگاه‌های درجه یک در بدو ورود پایین‌تر هستند اما این دانشجویان با رتبه‌های خوبی در مقاطع کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های بزرگ پذیرفته می‌شوند. همچنین در دوره ارشد، دانشجویانی که در این دانشگاه پذیرش می‌شوند اغلب از دانشگاه‌های پیام‌نور و آزاد هستند که برای دوره دکتری در دانشگاه‌های خوب کشور پذیرفته می‌شوند.
سیادت گفت: این امر نشان‌دهنده این است که اعضای هیات علمی ما از یک پتانسیل و رشد کیفی خوبی برخوردارند و این توانایی را دارند که دانشجویی با رتبه پایین را به رتبه بالا ارتقا دهند. همچنین ساختار محیط دانشگاه به شکل شبانه‌روزی طراحی شده و دانشجو در تمام طول شبانه‌روز در دانشگاه حضور دارد که این امر نیز در ارتقا دانشجویان بی‌تاثیر نبوده است.
تجمیع دانشگاه‌ها باید یکی از اولویت‌های وزارت علوم باشد
وی در خصوص چالش‌های دانشگاه‌ها تصریح کرد: در پایان دولت اصلاحات تعداد دانشگاه‌های دولتی کشور از ۶۰ تجاوز نمی‌کرد اما در دولت‌های نهم و دهم یک رشد کمی ۲۵۰ درصدی اتفاق افتاد و تعداد این دانشگاه‌ها به ۱۶۰ رسید که همه آن‌ها از بودجه دولت استفاده می‌کنند. به نظر من یکی از چالش‌های وزارت علوم همین موضوع است که علاوه بر آن دانشگاه‌های پیام‌نور و آزاد و غیرانتفاعی نیز گسترش بی‌رویه‌ای پیدا کردند، بنابراین تجمیع دانشگاه‌ها یکی از اولویت‌ها است.

رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان ادامه داد: اکنون در حوزه کشاورزی ۵۵ واحد دانشگاهی دولتی داریم که بسیار زیاد است و در این زمینه باید تجمیع صورت گیرد. این ترکیب‌ها می‌توانند منطقه‌ای یا استانی باشند. کار دیگری که باید انجام شود تجمیع رشته‌های کشاورزی است، چراکه ما در بخش کشاروزی به این تعداد کدرشته در سه مقطع نیاز نداریم.
سیادت افزود: تربیت دانشجو نیز باید با رویکرد کارآفرینی باشد. باید دانشجویان را طوری تربیت کنیم که پس از فارغ‌التحصیلی بتوانند چند بعدی باشند و در بخش خصوصی ایجاد ثروت کنند. این مشکلات خاص کشور ما نیست اما تفاوت سایر کشورها با ما این است که آن‌ها به موقع تصمیم می‌گیرند؛ رشته‌ها را ادغام یا رشته‌های بین‌رشته‌ای و رشته‌های چند وجهی ایجاد می‌کنند که برای فارغ‌التحصیل کشاورزی٬ چند موقعیت کاری وجود داشته باشد. در این زمینه هیات علمی نیز باید رویکرد کارآفرینی داشته باشد.
وی ادامه داد: از چالش‌های دیگر آموزش عالی٬ این است که اکثر وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌ها برای خود مرکز آموزش و پژوهش ایجاد کرده‌اند که یک معضل است و آموزش و پژوهش باید به متولی اصلی خود یعنی وزارت علوم سپرده شود. سازمان‌های دولتی برای آموزش و پژوهش بودجه هنگفتی دریافت می‌کنند که این اعتبارات باید به وزارت علوم برگردد.
راهکاری برای جلوگیری از خروج نیروهای درجه یک از استان
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان خروج نیرو‌های درجه یک از استان و عدم جذب نیرو‌های هم‌تراز را معضل دیگری دانست و عنوان کرد: باید در این زمینه کار کرد؛ باید این بحث در استان مطرح شود که چگونه می‌توان از آن جلوگیری کرد.
سیادت افزود: از راهکارهای این معضل این است که بستر لازم برای زندگی این افراد در استان فراهم شود. مشکلی که مهاجرت نیروها را تشدید می‌کند تفاوت اندک حقوق بین مرکز کشور و استان است. در حدود ۳۰ سال پیش این تفاوت برای استادیار دانشگاه شهید چمران با دانشگاه تهران ۵۹ درصد بیشتر بوده که امروز به ۱۸ درصد رسیده است. دانشگاهیان به تنهایی نمی‌‌توانند این مشکل را حل کنند و نیاز است که استاندار و نمایندگان محترم مجلس به آن وارد شوند.

 

 


نظر شما :