درباره گروه
رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی، یکی از شاخههای کشاورزی است که کیفیت فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مواد خام گیاهی و دامی و حفظ کیفیت آنها را تا زمان رسیدن به دست مصرفکننده مورد توجه قرار میدهد. هدف از رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی، تربیت کارشناسانی است که با تکیه بر معلومات و اندوختههای علمی بتوانند در صنعت غذایی و زمینههایی چون اجرای عملیات تبدیل مواد غذایی، بستهبندی و نگهداری محصولات گیاهی و دامی، کنترل کیفیت، طراحی و بهینهسازی خطوط تولید در کارخانههای مرتبط با این رشته ، فعال بوده و توانایی هدایت و نظارت فنی واحدهای تولید و فراوری محصولات کشاورزی را به عهده گیرند. علاوه بر موارد ذکر شده در بالا متخصصین این رشته در برنامهریزی و طراحی شیوههای توسعه این صنایع در مناطق کشاورزی- صنعتی یاریرسان بوده و در امور آموزشی و پژوهشی این رشته میتوانند فعالیت نمایند.
گروه علوم ومهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان از سال 1371 فعالیت خود را آغاز نموده است و تا به حال توانسته است متخصصین زیادی را در این رشته تربیت نماید. این گروه در دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی و در ضلع شرقی دانشگاه واقع شده است و در حال حاضر 6 نفر عضو هیئت علمی و 4 نفر عضو غیر هیئت علمی در این گروه مشغول خدمترسانی و آموزش به دانشجویان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد (چهار گرایش زیست فناوری مواد غذایی، شیمی مواد غذایی، فناوری مواد غذایی و صنایع غذایی) و دکتری (گرایش فناوری مواد غذایی) میباشند.
این گروه دارای چهار آزمایشگاه تخصصی شامل آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی، آزمایشگاه شیمی مواد غذایی، آزمایشگاه تکنولوژی مواد و آزمایشگاه تحصیلات تکمیلی میباشد که از تنوع تجهیزاتی بالایی نظیر دستگاههای اولتراسوند، اولترا توراکس، بافتسنج، آنالیزور آرد، آسیاب صنعتی، دستگاه روغنکشی، سانتریفیوژ، سانتریفیوژ ژربر، روتاری، اسپکتروفتومتر، خشککن پاششی، آون تحت خلاء، آون، انکوباتور، خشککن طبقاتی، بن ماری، کوره الکتریکی، ترازوی دیجیتالی چهار صفر، pH متر، شیکر، مایکروفر، هود میکروبی، هود شیمیایی، سرخکن، میکسر ساده، ورتکس و انکوباتور یخچال دار جهت آموزش و پژوهش دانشجویان برخوردار میباشد.
همچنین این گروه دارای کارگاه پایلوت صنایع لبنی جهت استفاده آموزشی، پژوهشی و تولیدی میباشد.